BLOG

Türk Edebiyat Dergileri – 10 Dergi Önerisi

Paylaş

Edebiyat dergileri denildiğinde ilk akla gelenler; Kafka Okur, Kafa, Ot, Kafasına Göre, Masa, İzdiham gibi dergiler oluyor. Bu dergileri hepimiz severek okuyoruz ancak bu yazıda daha az dillendirilen dergilere dikkat çekmek istedik. Aslında yine bilindik dergilerden bahsedeceğiz. Edebiyat dergilerini takip eden kişiler bu listedeki dergilerin birçoğuna hakimdir. 

! Dergi başlıklarına tıklayarak ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz. İyi okumalar;

1) Varlık Dergisi

Türk Edebiyat Dergileri Varlık Dergisi

Varlık dergisi, aylık olarak çıkarılan, kuruluşu çok eskilere dayanan bir Türk edebiyat dergisidir. Yazar ve eleştirmenler tarafından “bir yazın okulu”, “edebiyatımızda bir köşe taşı”, “yeni Türk edebiyatını yaratan dergi”, “Cumhuriyet kültürünün sacayaklarından biri” olarak nitelendirmektedir.

Her ay yeni bir sayı çıkaran Varlık dergisi, okuyucularına edebiyat, kültür, toplum ya da siyaset gündeminden bir “özel dosya”, usta kalemlerden yazı, öykü, şiir, güncel sanat, sinema, edebiyat, tiyatro, küresel haberler olmak üzere kapsamlı bir içerik sunuyor.

Dergiye abone olan okurlar, 1933’ten günümüze Varlık dijital arşivine http://arsiv.varlik.com.tr/ adresinden ücretsiz olarak erişebilirler.

2) Sözcükler Dergisi

Türk Edebiyat Dergileri Sözcükler dergisi

Sözcükler dergisi, ayda iki sayı olarak çıkarılmaktadır. Türk ve dünya edebiyatına dair pek çok yazı bulabileceğiniz dopdolu bir edebiyat dergisidir. Türk edebiyat dergileri arasında en kapsamlı içeriğe sahip dergilerden biridir.

3) Aç Yazı Dergisi

Türk Edebiyat Dergileri Aç Yazı Dergisi

Aç Yazı dergisi, Norgunk yayıncılık ile 2014 yılında yayın hayatına başlamış bir edebiyat dergisidir. Yılda sadece 3 sayı çıkaran dergi, kapsamlı bir içerik sunuyor.

4) Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi

Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi

Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, uluslararası hakemli bir dergidir. Bir dil-edebiyat dergisi olan Türk Dünyası, 6 ayda bir TDK tarafından yayımlanmaktadır. Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi açık erişim politikasını benimsemektedir. Bu yüzden dergiye http://dergipark.gov.tr/turkdunyasi adresinden kolayca erişebilirsiniz.

5)Post Öykü Dergisi

Türk Edebiyat Dergileri Post Öykü Dergisi

Post Öykü dergisi, 2014 yılında çıkan iki aylık öykü dergisidir. Edebiyat dergileri arasında farklı bir deneyim sunan, yazar olma yolunda ilerleyen kişilere kapı açan özgün bir dergidir. Derginin web sitesindeki talimatlara uyarak kendi öykü içeriklerinizi gönderebilir ve dergide yayımlanmasını sağlayabilirsiniz.

6)Muhit Dergisi

Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına Ocak 2020’de başlayan edebiyat ve düşünce dergisi Muhit, edebiyat dünyamıza yeni bir soluk getirmiştir. Bu edebiyat dergisi aylık olarak yayımlanmaktadır.

7)Muhayyel Dergisi

Muhayyel dergisi, İz Yayıncılık tarafından aylık olarak yayınlanan bir kültür sanat dergisidir. Muhayyel edebiyat dizisinin, okurların ve edebiyat camiasının nezdinde gördüğü ilgi neticesinde, benzer bir çizgide ve daha büyük bir sesleniş olması niyetiyle Muhayyel olarak isimlendirilmiştir.

8)Roman Kahramanları Dergisi

Roman Kahramanları Dergisi

Roman Kahramanları dergisi, yayın hayatına 2010 yılında başlamıştır. 3 ayda bir yayınlanan bir edebiyat dergisidir.

9)Mavi Dergisi

Mavi dergisi, aylık olarak yayımlanan bir güncel ve dopdolu bir dergi! Derginin sitesinden yayımlanan dergi içeriklerine ve daha birçok şeye erişebilirsiniz. Elden satışı yapılmayan dergi, abone olan kişilere kargo ile ulaştırılmaktadır. 

10)Sabit Fikir Dergisi

sabitfikir

Sabit Fikir dergisi, güncel edebiyat dergisi arayanların beğeneceği, içeriği ve tasarımıyla oldukça ilgi çekici bir dergidir. Dergi, aylık olarak çıkarılmaktadır.

Edebiyat kategorimizi incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Yazar

(Visited 3.185 times, 1 visits today)

Ipek Can

Sanat, sonsuz bir zenginliğe sahip. Sanat dalları, köklerinden yükselen ağaçların oluşturduğu bir orman gibi. Her bir sanat dalı kendi içinde çok sayıda parçalara ayrılıyor. Bu düşünceyle yola çıktığım sanat ormanı serüvenimde kendi merak ettiklerimi araştırıp yazarken sizlerle de paylaşacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir