KİTAP

Sadeleş Rahatla – Japon Minimalizmi

Paylaş

Sadeleş Rahatla, Fumio Sasaki’nin Japon Minimalizmi’nden yola çıkarak sadeleşmek üzerine önerilerde bulunduğu, minimalizm yolculuğunuzda size eşlik edecek harika bir başucu kitabı!

Sadeleş Rahatla Kitap Konusu

Minimalizm felsefesini hayatınıza uyarlamak istiyor ama bir türlü başarılı olamıyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bu kitabı okumak! Fumio Sasaki, sadeleşme serüvenini ve minimalizmden önceki hayatını bizlere anlatıyor. Ayrıca minimalizm sonrası hayatındaki değişiklikleri ele alarak bizlere bir ön izlenim sunuyor. 

Kitapta neden minimalizmi seçmeliyim sorusunun cevabını açıkça bulabiliyorsunuz. Eğer eşyalarınızdan kurtulmak istiyor ama bir şeyleri atmakta zorlanıyorsanız kitabın gücünden yararlanabilirsiniz. Kitapta “Eşyalarınıza veda etmenize yardım edecek 55 tüyo” başlığında yer alan maddeler ile eşyalarınızdan kurtulabilirsiniz. 

Minimalizm ile Gelen Değişim

Minimalizm ile Gelen Değişim

Minimalizm sadece eşyaları azaltmak, az alışveriş yapmak gibi madden sadeleşmek anlamına gelmiyor. Kafanızdaki gereksiz ve negatif düşüncelerden kurtulmanız da hayatınızda sadeleşmenin önemli basamaklarıdır. Tabii ki bunları tek bir günde yapmak zorunda değilsiniz. Ki zaten tek bir günde yapılacak gibi bir şey değil. Hiç aceleniz yok… 

Sasaki, Sadeleş Rahatla kitabında neden minimalizmi seçtiğini anlatırken bu dağınıklıktan bunaldığını dile getiriyor. Şimdi siz de içinizde var olan o hisse odaklanın. Etrafınızdaki kalabalıktan kurtulup sade, huzurlu bir odada hayal edin kendinizi. Biliyorum, minimalizm felsefesini hayatına uyarlamak isteyen herkes bunu hayal ediyordur. 

Herkesin Minimalizmi Seçme Nedeni Farklı Olabilir

Sadeleş Rahatla - Japon Minimalizmi

Minimalizm ile ilgili kitaplar arasında hangisini seçeceğinizi bilemiyor olabilirsiniz. Diğer kitapları okumamış olsam da bu kitabın en iyilerinden biri olduğuna eminim. Çünkü bize şunu yapmalısın, şu yüzden böyle yapmalısın demiyor. Herkesin minimalizmi tercih etme sebebin farklı olabileceğini ve öncelikle bu sebebi bulmamız gerektiğini söyleyen bir kitap. 

İçinizde sizi sadeleşmeye iten her ne varsa onu keşfetmelisiniz. Ve emin olun bu kitap size bu yolda eşlik edecek. Sadece 30-40 sayfa okuduktan sonra bile bazı şeyleri hemen hayatımda uygulamaya başladım. Atmayı ertelediğim birçok eşyadan kurtuldum ve çok daha huzurluyum. Aklım hala atamadıklarımda 🙂

Minimalizmi sanat akımı olarak da incelemek isterseniz minimalizm akımı ve minimalist sanatçılar ile ilgili hazırladığımız bu yazıyı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş

Yazar

(Visited 790 times, 1 visits today)

Ipek Can

Sanat, sonsuz bir zenginliğe sahip. Sanat dalları, köklerinden yükselen ağaçların oluşturduğu bir orman gibi. Her bir sanat dalı kendi içinde çok sayıda parçalara ayrılıyor. Bu düşünceyle yola çıktığım sanat ormanı serüvenimde kendi merak ettiklerimi araştırıp yazarken sizlerle de paylaşacağım.

One thought on “Sadeleş Rahatla – Japon Minimalizmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir