BLOG

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kitap Önerisi

Paylaş

Kitap önerisi isteyenler için birbirinden değerli 10 kitaptan oluşan bir liste hazırladık! Herkesin okuması gereken, gerçekten hayatınızı şekillendirecek kitapları seçmeye özen gösterdik. Kitaplara ulaşmak isterseniz başlıkta yer alan isimlere tıklamanız yeterli. Keyifli okumalar…

1) Psikanaliz ve Din – Erich Fromm

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kitap Önerisi

Psikanaliz ve Din kitabı, din olgusunu kavramsal anlamından farklı bir boyutta ele alırken psikoloji üzerine de bilgilendirici paragraflar sunuyor. Ruh bilimci, psikanalist, sosyolog gibi birçok ünvana sahip olan Erich Fromm’un kaleme aldığı değerli eserlerden biridir. Toplumu ve insan davranışlarını anlamlandırma açısından da okunması gereken bir kitap. 

2) Bir Ömür Nasıl Yaşanır – İlber Ortaylı

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kitap Önerisi İlber Ortaylı

Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabı, Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın niteklikli bir yaşam için öğretici anlatılarından oluşan çok değerli bir eser. Hayatı başarılarla dolu birinin kendi kaleminden tavsiyelerini okumak istiyorsanız bu kitabı başucu kitabınız olarak seçebilirsiniz. Hayat boyu size eşlik edecek, tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz bir kitap önerisi!

3) Olasılıksız – Adam Fawer

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kitap Önerisi Olasılıksız

Olasılıksız, Adam Fawer’in en bilinen kitaplarından biridir. 2005 yılında yayınlanan kitap dünya çapında büyük yankı uyandırmıştır. Zekice yazılmış bu kitapta olasılıklarla dolu bir kurgunun içinde yer alacaksınız. Başlarda size karmaşık gelse de sayfalar ilerledikçe sizi içine çekecek ve okumayı asla bırakamayacaksınız.

4) 1984 – George Orwell

1984, George Orwell’in yarattığı bir distopyadan oluşuyor. 1948 yılında gelecek zaman için (1984) tasarladığı dünyada günümüze bir protesto niteliğinde bir eser bırakmıştır. Aradaki zaman farkı ve güçlü kurgu düşünüldüğünde ön sezilerine ve gerçekliğine hayran bırakan bir kitap! Ütopik bir gerçekliği temsil eden bu kitabı okumalısınız!

5) Dönüşüm – Kafka

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kitap Önerisi Dönüşüm

Dönüşüm, sıradan bir hayat yaşan adamın bir sabah dev bir böcek olarak uyanmasıyla başlıyor. Gerçek dışı anlatım içerisinde öyle büyük gerçekler bulacaksınız ki ruhunuza işleyecek. İnsanın kendine ve topluma yabancılaşmasını farklı bir kurguyla ele alan Kafka, size unutamayacağınız bir hikaye sunuyor.

6) Şeker Portakalı – Jose Mauro De Vasconcelos

Şeker Portakalı, Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un çocukluğundan izler taşıyan duygu yüklü bir kitap önerisi! Yoksulluk ve sevgisizlik içinde yaşayan küçük bir çocuğun acı ile tanışmasına tanık olurken hayatı altı yaşında bir çocuğun gözünden anlamlandıracaksınız. Göz yaşları içinde okuyacağınız bu kitapta acıdan çok daha fazlasını bulacaksınız. 

7) Fareler ve İnsanlar – John Steinbeck

Fareler ve İnsanlar, Nobel ödüllü yazar John Steinbeck’in en başaralı eserlerinden biridir. Çiftlikten çiftliğe dolaşarak çalışan iki yakın arkadaşın hikayesini konu alan kitapta gerçek ve saf bir arkadaşlığa eşlik edeceksiniz.

Detay Bilgi; Kitabının ilk taslağı, yazarın köpeği Toby tarafından yendiği için yazar kitabını yeniden yazmak zorunda kalmıştır. 

8)Veba – Albert Camus

Veba, Fransız yazar ve filozof Albert Camus’nün en güçlü eseri olarak tanımlanır. Kitaptaki olaylar Cezayir’in Oran kentinde geçiyor. Fransız işgali altında olan şehirde salgının ortaya çıkmasıyla insanlık büyük bir çıkmaza giriyor. Önceleri yalnızca fare ölüleriyle karşılaşan Oranlılar, çok geçmeden insanlarda da benzer vakaların olduğunu fark ederek büyük bir paniğe kapılıyor. Okumayı bırakamayacağınız akıcı bir kitap önerisi!

9)Körlük – Jose Saramago

Körlük, Portekiz’li yazar José Saramago’ya 1998’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandıran bir başyapıttır. Kitap, konusuyla ve zekice kurgulanmış karakterleriyle dikkat çekiyor. Dönemin liberal demokrasi anlayışına bir eleştiri niteliğinde olan roman, insanların gittikçe bencilleşip olaylar karşısında duyarsızlaşmasını bir körlük metaforu etrafında ele alıyor. 

10) Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Cesur Yeni Dünya, İngiliz yazar Aldous Huxley’nin en popüler kitaplarından biridir. Distopya edebiyatının en güçlü eserlerinden biri olarak bilinir. Olaylar, 26’ncı yüzyıl İngiltere’sinde geçiyor. Eserde geçen zaman “Ford’dan sonra 632 yılı” olarak adlandırılıyor. Henry Ford’un üretim bandını icat etmesi, dönemin insanları tarafından yeni bir milat olarak kabul görüyor. Kurgulanan yeni dünya düzeninde maddiyat ve tüketim yüceltilirken, insanlar bu düzende sadece bir ürün olarak yer buluyor. 

Kitap incelemelerimizi okumak isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Yazar

(Visited 846 times, 1 visits today)

Ipek Can

Sanat, sonsuz bir zenginliğe sahip. Sanat dalları, köklerinden yükselen ağaçların oluşturduğu bir orman gibi. Her bir sanat dalı kendi içinde çok sayıda parçalara ayrılıyor. Bu düşünceyle yola çıktığım sanat ormanı serüvenimde kendi merak ettiklerimi araştırıp yazarken sizlerle de paylaşacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir